Sandu răspunde invitației PDM: Singurele negocieri pot avea loc în Parlament

Sandu răspunde invitației PDM: Singurele negocieri pot avea loc în Parlament

Opoziția parlamentară blochează în mod ilegal și abuziv instituțiile statului, declarația aparține prim-ministrului Republicii Moldova, Maia Sandu.


Într-un briefing de presă, aceasta a spus că invitația la dialog venită din partea PDM-ului arată încă o dată intenția lor de a nu se conforma legii.


”Singura formă de dialog ar putea avea în plenul parlamentului. Iată de ce, cerem eliberarea imediată a instituțiilor statului, retragerea persoanelor agresive din apropierea acestora, asigurarea accesului la locurile de munca a funcționarilor noi numiți și încetarea presiunilor, amenințărilor asupra funcționarilor publici și a cetățenilor”, a spus Maia Sandu. 


Doar în condițiile sus-menționate poate fi vorba de un dialog între formațiunile politice care au intrat în Parlamentul de legislatura a X-a.


”La ora 14 are loc o nouă ședință a palamentului, deputații PDM trebuie să se prezinte la această ședință. Noi nu acceptăm discuții ascunse de ochii lumii, singura formă democratică și legală de dialog este în parlament”, a punctat prim-ministrul.


Aceasta a mai menționat că Republica Moldova are parlament legitim și guvern legal investit, recunoscut de partenerii internaționali. Maia Sandu a îndemnat angajații instituțiilor statului să ignore toate indicațiile venite ”de la regimul care pleacă”, asigurîndu-i că locurile lor de muncă vor fi păstrate.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load