X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Sandu răspunde acuzațiilor care i se aduc

28 feb. 2018,, 15:38   Politică
4045 4

Dacă Andrian Candu și ceilalți reprezentanți ai guvernării se dau drept mari luptători împotriva corupției, să demonstreze acest lucru prin acțiuni concrete.

Astfel au comentat reprezentanții PAS învinuirile de minciună aduse Maiei Sandu de către guvernare, notează Noi.md.

Într-o declarație oficială a formațiunii se precizează că Maia Sandu a vorbit în cadrul tuturor întrevederilor de la Washington despre ”corupția și ipocrizia guvernării”. Deși oficialii FMI susțin că nu au discutat cu guvernarea condiția intensificării luptei cu corupția în schimbul sprijinului financiar acordat Moldovei, reprezentanții PAS insistă că o asemenea discuție a avut loc.

„Maia Sandu a întrebat de ce programul cu FMI nu conține măsuri de luptă împotriva corupției după modelul programului FMI cu Ucraina. Răspunsul a fost că autoritățile trebuie să-și dorească acest lucru”, se arată în declarația formațiunii.

Membrii PAS au mai precizat că vor vorbi despre regresul democrației și nivelul ridicat al corupției din Republica Moldova ori de cîte ori vor avea ocazia.


„Dacă Andrian Candu și ceilalți reprezentanți ai guvernării se dau drept mari luptători împotriva corupției, să demonstreze acest lucru prin acțiuni concrete - să pună sechestru pe conturile lui Șor, să facă publică sentința acestuia și să solicite introducerea unor măsuri credibile de luptă anticorupție în programul cu FMI. Cert este că toată această isterie a PD-ului scoate la iveală un lucru: guvernării îi este frică de faptul că o adevărată luptă împotriva corupției va arăta că anume ei sînt cei mai mari corupți”, se mai arată în declarație.

Directorul executiv al FMI pentru Republica Moldova, Anthony De Lannoy, a negat afirmațiile făcute recent de liderul PAS, Maia Sandu, precum că FMI ar fi înaintat Chișinăului o nouă condiție legată de sporirea luptei cu corupția și că autoritățile ar fi refuzat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?