COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Sandu: PAS va vota pentru retragerea imunității deputaților corupți

Sandu: PAS va vota pentru retragerea imunității deputaților corupți

Fracțiunea parlamentară a Partidului Acțiune și Solidaritate este gata să voteze pentru retragerea imunității unor deputați implicați în acte de corupție, inclusiv în frauda bancară. Lidera PAS, Maia Sandu, a făcut această declarație în cadrul unui interviu acordat postului de radio Europa Liberă.

„Sigur! Noi sîntem întotdeauna gata. Acolo sînt mulți la care trebuie scoasă imunitatea și nu doar scoasă imunitatea, dar trebuie să fie și sancționați.”, a declarat Maia Sandu.

Sandu a precizat că ridicarea imunității este insuficientă și că deputații corupți trebuie să fie cercetați penal.


„Exact! Asta spun și eu, nu-i suficient să le retragi imunitatea. Dacă nu urmează nimic după, dacă nu sînt cercetați pentru abuzurile și ilegalitățile pe care le-au comis, atunci înseamnă că retragerea imunității e doar un spectacol.”, a mai spus lidera PAS.

Amintim că recent omul de afaceri Veaceslav Platon declara că are dovezi că deputatul Andrian Candu este arhitectul furtului miliardului din sistemul bancar moldovenesc. “Candu este arhitectul furtului miliardului. Voi prezenta dovezi că el a proiectat schema, a dat instrucțiuni, el era responsabil ca Banca Națională să aloce acești bani și altele”, a declarat Platon în cadrul unei emisiuni televizate.

Totodată, Platon a declarat că și alți politicieni au fost implicați în furtul miliardului. Din această schemă face parte și fostul prim-ministru al Republicii Moldova Iurie Leancă și deputatul partidului ”Șor” Denis Ulanov.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load