X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Sandu: Nu vom mai permite să se fure în această țară

30 iun. 2019,, 12:15   Politică
9502 4

Premierul moldovean, Maia Sandu, a acordat un interviu companiei Compania interstatală de televiziune și radio ”MIR”.

Șeful guvernului Moldovei a vorbit despre cum blocul proeuropean ACUM a reușit să ajungă la un acord cu Partidul Socialiștilor, care se axează mai mult pe Est și pe EurAsEC. Trebuie remarcat faptul că, înainte de crearea alianței, aceste două formațiuni politice erau oponenți ireconciliabili, iar în ultimele alegeri prezidențiale, Maia Sandu a pierdut în fața principalul său rival, Igor Dodon.

"Regimul care era la putere era atît de toxic încît am decis că trebuie făcut totul pentru a elibera țara". Și aceasta a fost singura cale - de a ne lăsa neînțelegerile și de a elibera țara de regimul lui Plahotniuc. Acum, acest proces continuă, pentru că Plahotniuc a plecat, dar oamenii săi sînt încă aici, banii lui sînt încă aici. Aceasta înseamnă că încă încearcă să influențeze procesele din țară. Și pînă cînd alianța noastră cu socialiștii funcționează, adică avem încă nevoie să construim instituții independente ale puterii - aceasta este cea mai mare sarcină pentru noi, astfel încît nici Plahotniuc, nici oricine altcineva să nu poată repeta ceea ce s-a întîmplat în ultimii ani, a spus Maia Sandu într-un interviu pentru canalul TV "MIR".

Premierul a mai spus că în republică a început deja să fie curățat guvernul și aparatul guvernamental. Este vorba despre tot felul de agenții și întreprinderi de stat care sînt subordonate guvernului, dar care în ultimii trei ani nu au lucrat pentru stat, dar au furat bani și au finanțat partidul lui Plahotniuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?