Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Sandu: Noul procuror general va avea două sarcini majore

10 iul. 2019,, 14:50   Politică
3593 0

Următorul procuror general, care va fi selectat în mod transparent şi pe baza principiilor meritocraţiei şi integrităţii, va avea două sarcini majore.

În primul rînd, să asigure aplicarea legii prin tragerea la răspundere a tuturor celor care şi-au bătut joc de poporul acestei ţări şi, în al doilea rînd, să înceapă procesul de reformă reală, astfel încît procuratura să nu mai ajungă niciodată aşa cum a fost în ultimii ani.

De această opinie este prim-ministrul Maia Sandu, transmite Infotag.md.

Ea a menţionat pe reţelele sociale că aprobarea hotărîrii Parlamentului (privind încălcările admise la numirea lui Eduard Harunjen în funcţia de procuror general - "I.") "poate deveni un punct de cotitură în procesul de reformare a organelor procuraturii".

"După emiterea decretului de constatare a încetării raporturilor de serviciu ale lui Harunjen, vom scăpa de un procuror general sub conducerea căruia procuratura a devenit instituţia care a stat la straja tuturor schemelor criminale ale lui Plahotniuc prin care se furau miliarde de la cetăţeni, care băga la puşcărie oameni nevinovaţi doar pentru că aceştia îndrăzneau să se opună regimului, care a făcut totul ca beneficiarii furtului miliardului să fie protejaţi şi să nu restituie nimic din banii furaţi. Şi încă multe alte lucruri despre care a vorbit şi încă va vorbi multă vreme toată societatea", a spus Sandu.


Potrivit premierului, după numirea noului procuror general, cele două deziderate care vor fi puse în faţa lui vor fi realizate pe toate căile legale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?