X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Sandu: Lucrurile sînt clare pentru tot mai mulți oameni

14 iun. 2019,, 08:20   Politică
2810 1

Votul pentru președintele Parlamentului, votul pentru Guvern este unul absolut legal și, respectiv, avem un Guvern care trebuie lăsat să intre în funcție și să preia de la Partidul Democrat conducerea țării.

Scopul nostru este să preluăm puterea în mod pașnic. Declarația a fost făcută de noul prim-ministru ales, Maia Sandu, în cadrul unui interviu oferit pentru Radio Europa Liberă, transmite Unimedia.info.

„Trebuie să vorbim despre ce trebuie să se întîmple și pentru toți e clar că trebuie să se facă transferul pașnic al puterii. Lucrurile sînt clare pentru tot mai mulți oameni.

Votul pentru președintele Parlamentului, votul pentru Guvern este unul absolut legal și, respectiv, avem un Guvern care trebuie lăsat să intre în funcție și să preia de la Partidul Democrat conducerea țării. Avem o situație în care regimul refuză să plece, chiar dacă înțelege că argumentele sînt neserioase și, evident, putem aștepta pînă la decizia Comisiei de la Veneția. Cei care au anumite dubii, noi nu avem dubii și de aceea noi nu trebuie să așteptăm, dar i-am auzit pe reprezentanți ai Partidului Democrat spunînd că nici opinia Comisiei de la Veneția nu contează și, respectiv, ei pregătesc terenul pentru a nu accepta decizia Comisiei de la Veneția, care, evident, va confirma că votul a fost unul conform Constituției”, a declarat Maia Sandu.

Cît despre marșul care va avea loc duminică, Maia Sandu a menționat că ar exista unele riscuri privind unele altercații, stîrnite de unii provocatori


Orice violență, orice încercare de provocare și de violență va fi clar pusă pe responsabilitatea regimului și îndemnul nostru este să nu-și complice situația mai mult decît este acum, pentru că au comis abuzuri grave și dacă acum vor instiga la violențe și vor provoca aceste violențe, lucrurile se vor complica și mai mult pentru ei.

Scopul nostru este să preluăm puterea în mod pașnic și de acum încolo să conducem cu această țară.

Menționăm că Maia Sandu și Andrei Năstase îndeamnă oamenii „din toate colțurile țării”să vină duminica, 16 iunie, la un marș de susținere a noiii guvernări.

Și Igor Dodon a anunțat că duminică,16 iunie, ora 11:00, în fața Parlamentului Republicii Moldova va avea loc un marș în susținerea noii guvernări.

Totodată, liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, a făcut o adresare către unioniști și pro-europeni, prin care a ținut să-i îndemne să dea curs marșului, care va avea loc la data de 16 iunie, ora 11:00, în fața Parlamentului Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?