X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Sandu, la Bruxelles: Într-o zi vom bate cu încredere la ușa UE

3 iul. 2019,, 11:27   Politică
3104 1

Posibilitățile de consolidare a dialogului la nivel înalt dintre R.Moldova şi Uniunea Europeană au fost discutate astăzi de Maia Sandu, aflată în vizită oficială la Bruxelles, și comisarul european pentru politica europeană de vecinătate şi negocieri pentru extindere, Johannes Hahn.

Șefa Guvernului a subliniat că actuala guvernare are drept scop reconstruirea instituțiilor democratice și refacerea încrederii cetățenilor în propriul stat, aceste lucruri fiind posibile prin: investigarea abuzurilor și neregulilor guvernării trecute, crearea unei justiții care funcționează în baza integrității și încrederii publice, promovarea unor profesioniști în funcții-cheie.

,,Guvernul de la Chișinău și-a asumat să implementeze reforme cuprinzătoare și să construiască instituții care funcționează în interesul cetățenilor. Vom reuși doar cu sprijinul vostru esențial. Într-o zi, Moldova va fi gata pentru Europa. Într-o zi, vom bate cu încredere la ușa UE pentru a ne recîștiga locul cuvenit în familia europeană a națiunilor” a menționat Sandu.

La rîndul său, comisarul Hahn a salutat acţiunile întreprinse de către Guvern. Oficialul a menţionat că Uniunea Europeană acordă o atenţie sporită evoluţiilor din Republica Moldova și că își dorește ancorarea țării noastre pe calea reformelor.

Totodată, Johannes Hann a subliniat faptul că vor fi identificate măsuri concrete de sprijin pentru țara noastră.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?