Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Sandu joacă un joc periculos". Dodon a numit cinci riscuri pentru guvern

3 oct. 2019,, 16:00   Politică
6348 6

Președintele Igor Dodon declară că știe cum să depășească riscurile care, în viitorul apropiat, vor reprezenta un pericol pentru unitatea coaliției de guvernămînt din Moldova.

El a afirmat acest lucru în cadrul emisiunii „Întrebarea principală” pe canalul NTV Moldova, transmite eNews.

„Pînă la sfîrșitul acestui an, Moldova, guvernul, majoritatea parlamentară se vor confrunta cu mai multe provocări serioase. Și toți, bineînțeles, vor urmări cum ne vom descurca.

Dacă pe scurt, provocările sînt următoarele. În primul rînd, reforma justiției, a procuraturii. În al doilea rînd, riscurile economice, bugetare cu privire la programul FMI și acele condiții pe care ei ar putea încerca să ni le impună. În al treilea rînd, riscurile energetice. Dacă vom obține gaze în tranzit prin Ucraina nu depinde doar de noi, nici de relația dintre Rusia și Ucraina. De rezolvarea acestei probleme depinde dacă formatul curent al puterii în Moldova va fi păstrat. În al patrulea rînd, alegerile locale. Lupta pe teren poate distruge coaliția de guvernămînt la nivel național. Și în sfîrșit, în al cincilea rînd, pericolul diferitor jocuri geopolitice din țară. Guvernul Maia Sandu joacă deja într-un joc periculos", a spus Igor Dodon.

Președintele susține că a discutat despre toate riscurile de mai sus cu premierul Sandu, cu Andrei Nastase și Zinaida Greceanîi.


„Nu știu dacă partenerii noștri de coaliție au analizat aceste provocări, au făcut planuri pentru a le depăși. Dar eu obișnuiesc să fac astfel de analize regulat. Și astăzi eu știu cum să depășim aceste riscuri.. ”, a spus președintele Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?