X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Sandu, despre vizita ambasadorilor SUA și UE, la Guvern

7 noi. 2019,, 07:50   Politică
6396 9

După ce ambasadorii Statelor Unite ale Americii, Dereck Hogan, și al Uniunii Europene, Peter Michalko, au fost observați ieri seară cum ieșeau din clădirea Guvernului, prim-ministra Maia Sandu susține că au venit „să se documenteze din prima sursă” cu referire la proiectul privind modificarea legii la Procuratura Generală, asupra căruia ieri Guvernul și-a asumat răspunderea.

„Au venit să se documenteze din prima sursă ce e cu această inițiativă. Eu le-am explicat, le-am dat toate detaliile. A fost o întîlnire la solicitarea lor. Evident că ei sunt conștienți de toate riscurile și își doresc să continuăm reforma, dar în situația în care suntem siguri că putem să facem această reformă a justiției. Noi nu doar că ne dorim să facem această reformă, noi suntem obligați, dacă dorim să putem conta pe resurse externe”, a declarat prim-ministra Maia Sandu.

Amintim că ambasadorii Statelor Unite ale Americii, Dereck Hogan, și al Uniunii Europene, Peter Michalko, au fost surprinși ieri seară cum ieșeau din clădirea Guvernului, scrie realitatea.md.

Cei doi ambasadori ar fi avut întrevederi neplanificate la Guvern, după ce Executivul și-a asumat în fața Parlamentului răspunderea pe Legea Procuraturii, fapt care ar putea duce inclusiv la căderea Guvernului condus de Maia Sandu.

Reamintim că ministra Justiției a declarat că va emite un ordin pentru anularea rezultatelor concursului pentru funcția de procuror general. Potrivit ministrei, un membru al comisiei de evaluare a oferit un punctaj disproporționat în procesul de evaluare a candidaților pentru funcția de procuror general.


În cadrul ședinței Guvernului din 6 noiembrie, au fost aprobate modificări la Legea Procuraturii. Astfel, prim-ministrul va fi cel care va înainta o listă scurtă de candidați către Consiliul Superior al Procurorilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?