Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Sandu, despre alegerile din toamnă: Votul prin corespondență nu e posibil

27 iul. 2020,, 10:31   Politică
2932 18

Este imposibil să se aprobe modificări la Codul electoral, așa încît în toamnă, la alegerile prezidențiale să se poată vota prin corespondență sau folosind votul electronic.

Despre aceasta a declarat Maia Sandu, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, în cadrul unui live pe Facebook, cînd un internaut a întrebat despre posibilitatea unor discuții în Parlament cu privire la Legea votului prin corespondență și votul electronic în diasporă pînă la alegerile prezidențiale, transmite IPN.

Maia Sandu a precizat că impedimentul principal este lipsa de încredere în instituțiile care trebuie să organizeze aceste procese. Potrivit ei, ca să fie asigurat votul electronic și votul prin corespondență, aceasta ar însemna instituții independente și credibile. „Ca să avem siguranța că odată ce ne-am dat votul nu a intervenit nimeni ca să-l schimbe, aceasta este problema majoră pentru că altfel noi cu mare drag am sprijini aceste idei”, a spus lidera PAS.

Despre modul cum poate fi combătut fenomenul corupției în țară, Maia Sandu a menționat că lucrurile pot fi schimbate doar prin exemplul personal.

Maia Sandu a fost abordată să se pronunțe și asupra situației în care șefii de direcție în educație încalcă legislația, iar profesorii nu au cui să se adreseze. „Știu că se întîmplă aceste lucruri, ne-au fost semnalizate mai multe asemenea cazuri. E mare păcat că cei de la nivel local nu sînt solidari cu profesorii și nu creează condiții pentru ca lucrurile să se întîmple corect și bine”, a comentat lidera PAS.

Aceasta a îndemnat profesorii, în funcție de problema cu care se confruntă, să raporteze situația la Inspecția Muncii sau la Ministerul Educației. În cazul în care au încercat și nu au primit un răspuns satisfăcător, au fost îndemnați să apeleze la membrii echipei PAS.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?