X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Sandu: CSP a demonstrat că-l slujește pe Plahotniuc

9 aug. 2019,, 14:10   Politică
5207 2

Prim-ministra Maia Sandu este nemulțumită de faptul că membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) au anunțat astăzi concursul pentru funcția de procuror general, asta în pofida faptului că ministra Justiției Olesea Stamate a propus ca anunțarea concursului să fie amînată pentru luna septembrie.

„Prin decizia de azi, CSP a demonstrat încă o dată că-l slujește pe Plahotniuc”, a declarat Maia Sandu. Se pare că CSP nu a înțeles că perioada în care puteau numi în funcții personaje precum Harujen și Bețișor a trecut. A fi instituție autonomă nu înseamnă a funcționa împotriva regulilor, autonomia nu vă permite să mergeți împotriva legii”, a declarat Maia Sandu în cadrul unui briefing de presă.

Sandu a spus că la viitoarea ședință a Guvernului se va discuta despre crearea de urgență a Biroului de combatere a corupției pe lîngă Executiv, inițiativă anunțată și anterior de premier. Această structură va include, potrivit lui Sandu, șefi ai instituțiilor din țară, responsabile de combaterea corupției, și experți internaționali.

„Guvernul va avea un cuvînt greu de spus pe subiectul alegerii procurorului general. Vom insista pe un sistem riguros de selectare a noului procuror general cu evaluare externă”, a mai spus Sandu.

Reamintim că astăzi, CSP a anunțat concurs pentru suplinirea funcției de procuror general. Termenul limită de depunere a dosarelor este 10 septembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?