Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Sandu: Corupția a devenit posibilă din cauza Procuraturii Generale

2 iul. 2019,, 08:31   Politică
7073 1

Schemele de corupţie din Moldova au devenit posibile în mare parte din cauza că Procuratura Generală nu a întreprins nimic.

Potrivit Infotag, această opinie a fost exprimată de prim-ministrul Maia Sandu şedinţa de luni a Guvernului, în cadrul căreia au fost aprobate amendamente la Legea procuraturii.

Potrivit ei, creşterea numărului de membri la Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) prin reprezentarea societăţii civile, precum şi anularea obligativităţii deţinerii cetăţeniei moldoveneşti de către candidat reprezintă singura modalitate de a corecta situaţia.

"Procuratura Generală se face vinovată de faptul că persoanele implicate în diferite scheme se află acum în libertate, iar întreaga ţară a fost compromisă.

Eu, la fel ca şi cetăţenii Moldovei, nu mai am putere să aştept pînă cînd procuratura şi actualul CSP se vor apuca de lucru", a spus premierul, răspunzînd la temerile ministrului Justiţiei, Olesea Stamate, în legătură cu modificările propuse.


Stamate a spus că ministerul nu a constatat contradicţii în Constituţie referitor la propunerea de anulare a obligativităţii cetăţeniei, "însă Legea cetăţeniei presupune că numai cetăţenii au dreptul de a alege şi de a fi aleşi şi de a ocupa anumite funcţii".

Potrivit ei, creşterea numărului de membri ai CSP şi diversificarea acestora nu reprezintă o soluţie la probleme, deoarece practica arată că participarea reprezentanţilor societăţii civile în alte consilii nu dă rezultatul scontat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?