X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Sandu: Cît timp Transnistria va fi un spațiu în care se fac bani enormi, nu va exista interes pentru o soluție politică

13 iul. 2019,, 16:15   Politică
7600 1

Prim-ministra Maia Sandu cosideră că atît timp cît Transnistria va fi un spațiu în care se fac bani enormi pentru anumite personaje, nu va exista niciun interes de identificare a unei soluții politice.

Despre aceasta șefa executivului a vorbit la întîlnirea de ieri cu reprezentanții grupului „5+2” pentru reglementarea conflictului transnistrean.

„Și am solicitat inclusiv contribuția părților care sînt reprezentate în acest format „5+2” să pună în capul mesei și problema cu lupta împotriva contrabandei și împotriva schemelor de corupție”, a declarat politiciana într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

Despre contrabandă, Maia Sandu spune că a avut sprijin și deschidere totală pe acest subiect la Kiev, a discutat despre deschiderea unor noi puncte comune la frontieră pentru a stopa contrabanda în Transnistria, dar și la București.

„Această luptă a noastră împotriva contrabandei și a sistemelor de corupție nu poate să fie pe placul celor care au beneficiat de-a lungul timpului de acești bani și înțelegem că va fi rezistență, și înțelegem că oamenii care au fost implicați în aceste scheme încearcă să găsească tot felul de cărărușe ca să continue. Eu am ridicat acest subiect și la București, și la Kiev, și la Bruxelles, pentru că și țările Uniunii Europene sînt afectate de contrabanda de pe teritoriul Republicii Moldova”, a menționat șefa cabinedului de miniștri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?