Sandu cere excluderea Liliei Bolocan din Comisia pentru decernarea Premiului Național

Sandu cere excluderea Liliei Bolocan din Comisia pentru decernarea Premiului Național

Guvernul condus de Maia Sandu propune excluderea directorului AGEPI, Lilia Bolocan, din lista membrilor Comisiei pentru decernarea Premiului Național.


Un proiect de hotărîre în acest sens urmează să fie adoptat în cadrul ședinței Executivului din 1 iulie.


Potrivit documentului, pozițiile „Pavel Filip”, „Monica Babuc”, „Lilia Palii”, „Chiril Gaburici” și „Silvia Radu”, se substituie, respectiv, cu pozițiile „Maia Sandu”, „Liliana Nicolaescu-Onofrei”, „Roman Cazan”, „Vadim Brînzan” și „Ala Nemerenco”.


Totodată, din componența Comisiei se propune excluderea directorului Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, Liliei Bolocan.


La fel, se propune completarea listei membrilor cu: Otilia Dandara, Virgiliu Mărgineanu și Sergiu Musteață.


Amintim că mai mulți autori, interpreți și alți titulari de drepturi, care reprezintă Asociația Națională „Copyright”, au solicitat premierului Maia Sandu să o demită pe Lilia Bolocan din funcția de director al Agenției de Stat pentru Proprietate Intelectuală (AGEPI). Ei au acuzat-o pe Bolocan de faptul că ea acționează în mod vădit în detrimentul autorilor, interpreților și a altor titulari de drepturi.


În replică, Lilia Bolocan a declarat ulterior că atacurile asupra sa și asupra instituției pe care o conduce s-au întețit anume în ultima perioadă și au legătură directă cu situația politică din țară.


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load