COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Sandu: Am avut altfel de alegeri față de cele din timpul regimului Plahotniuc

Sandu: Am avut altfel de alegeri față de cele din timpul regimului Plahotniuc

Am ajuns în aceste zile să participăm la unele dintre cele mai libere și corecte alegeri de la independență, a concluzionat premierul Maia Sandu, după finalizarea scrutinului electoral din 20 octombrie, notează Noi.md.

Sandu a menționat că spre deosebire de alte scrutine precedente, la aceste alegeri nu au fost semnalate fraude, tentative de corupere a alegătorilor și alte nereguli.

„De această dată am avut altfel de alegeri față de modul în care se organizau acestea în timpul regimului Plahotniuc: oamenii nu au venit siliți la vot, cetățenii nu au fost plătiți, șantajați, amenințați să voteze într-un anume fel, au lipsit autobuzele pline cu oameni aduși organizat din regiunea transnistreană, instituțiile publice nu au fost folosite de către politicieni în campanie”, a declarat ea.

Premierul a mai precizat că erorile depistate acum for fi reparate, în special fiind vorba de modificarea legii cu privire la numărul necesar de semnături pentru candidații în cursa electorală, a procedurii de verificare a listelor cu semnături, despre ajustarea legislației pe contestații, precum și analiza cadrului normativ cu privire la menținerea panourilor stradale în zilele tăcerii.


„Democrația veritabilă se construiește în timp și aceste alegeri au demonstrat că mergem pe drumul cel bun”, a punctat ea.

„Vă felicit, dragi cetățeni, pentru că datorită dumneavoastră, datorită rezistenței, curajului și implicării dumneavoastră, am ajuns în aceste zile să participăm la unele dintre cele mai libere și corecte alegeri de la independență!”, a mai spus Sandu.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load