TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Sandu: Alegerile locale vor fi un test pentru coaliţia de guvernare

Sandu: Alegerile locale vor fi un test pentru coaliţia de guvernare

Alegerile locale din toamnă vor fi un test de rezistenţă pentru coaliţia de guvernare, consideră premierul Maia Sandu.

Potrivit agenţiei Infotag, miercuri, la reuniunea Comisiei pentru Politică Externă a Parlamentului European, ea a subliniat că autorităţile Moldovei "vor face tot posibilul pentru a asigura desfăşurarea unor alegeri libere şi corecte".


"Principala concurenţă la alegeri va fi între două forţe politice (PSRM şi ACUM -"I."), de aceea trebuie să desfăşurăm o campanie electorală cît mai civilizată, pentru ca procesul electoral să nu afecteze relaţiile în majoritatea parlamentară", a spus premierul.

{{379315Răspunzînd la întrebările adresate de eurodeputaţi despre modul cum s-a format coaliţia cu Partidul Socialiştilor, care urmăreşte vectorul prorus, Sandu a menţionat că "toate prevederile acordului cu PSRM sînt cunoscute şi părţile nu au o agendă secretă".

"La baza acţiunilor coaliţiei se află Acordul de Asociere RM-UE, iar socialiştii îşi pot confirma angajamentul faţă de document. Ştim despre relaţiile strînse ale PSRM cu Kremlinul. De asemenea, dorim şi noi să restabilim relaţiile economice cu Rusia, de exemplu, să încheiem un nou contract de furnizare a gazelor. Dar este important ca Federaţia Rusă să respecte interesele naţionale ale Republicii Moldova", a subliniat Sandu.

Potrivit ei, "este greu de spus cît va dura coaliţia de guvernare".

"Însă cetăţenii care au votat pentru ACUM şi pentru PSRM doresc ca alianţa să dureze cît mai mult, pentru ca procesele democratice din Moldova să fie ireversibile. Iar opinia oamenilor este foarte importantă pentru noi", a spus premierul.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load