X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Sandu, acuzată că a utilizat ”un limbaj KGB-ist”

19 iun. 2019,, 15:02   Politică
4174 2

După ce prim-ministrul Maia Sandu a anunțat zilele trecute despre crearea unui Birou politic anticorupție pe lîngă Guvern, ce va avea un număr de telefon de încredere la care cetățenii vor putea apela pentru a denunța cazurile de abuz și corupție, astăzi, scriitorul Andrei Strîmbeanu i-a transmis acesteia un mesaj.

Scriitorul a spus că nu și-a imaginat că: „schimbarea politică v-a aduce o guvernare ce va recurge la epurarea cadrelor „vechi”, utilizînd un limbaj KGB-ist”. Andrei Strîmbeanu s-a arătat în mod special deranajat de cuvîntul "denunț", folosit de Maia Sandu, care în opinia lui are o conotație negativă în istoria țării noastre.

"Cum puteți afirma că noul Guvern, pe care cu onoare îl conduceți, „…va crea un Birou de politici anticorupție, ca oamenii să folosească un telefon de încredere pentru a denunța corupția?” Deci, nici nu un „denunț” scris, cu semnătură, cu adresa de la domiciliu, ci așa, de la telefonul automat, cu vocea schimbată, anonim, sau un denunț afișat pe internet?

Dar mama nu va spus că, pe timpul sovieticilor, denunțul /„donos”/ însemna moarte sau, în cel mai bun caz, Siberia? La noi, la Fîntîna Albă, un învățător care avea o soție tînără și frumoasă ce refuza avansurile amoroase a unui „nacialnic” din raion, a fost DENUNȚAT că a folosit, ca hîrtie igienică, o bucată de gazetă cu portretul lui Stalin și a fost condamnat la 25 de Gulag.

Pe timpul premierului Filat, dacă nu greșesc, prin lege, scrisorile anonime erau aruncate. sînt un om în vîrstă și, din păcate, am avut parte, vorba lui Romulus Vulpescu, „doar de noutăți proaste”.


Și, totuși, nu mi-am imaginat că, schimbarea politică, atît de așteptată de populația noastră, precum și de occident, ne va aduce o guvernare ce va recurge la epurarea cadrelor „vechi”, utilizînd un limbaj KGB-ist", a comentat Andrei Strîmbeanu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?