X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Sandu a depus un denunț la Procuratura Anticorupție (DOC)

5 feb. 2018,, 12:10   Politică
5222 4

Președinta PAS, Maia Sandu, a depus astăzi un denunț la Procuratura Anticorupție, prin care a cerut sancționarea conducerii Agenției Naționale de Reglementare în Energetică (ANRE), informează NOI.md.

Sandu a solicitat tragerea la răspundere penală pe faptul neajustării tarifelor pentru gazele naturale în perioada anilor 2016, 2017 și 2018. Potrivit ei, din cauza inacțiunii ANRE, cetățenii Republicii Moldova au plătit cu peste 1,5 miliarde de lei mai mult faţă de costurile reale ale furnizorului de gaze S.A. „Moldovagaz”.

„Cînd instituțiile statului, plătite din banii noștri, acționează în dezinteresul oamenilor, acestea trebuie să răspundă în fața legii. Cei care iau decizii în defavoarea cetățenilor trebuie trași la răspundere. Dacă nu o va face guvernarea actuală, o vom face noi cînd vom fi la guvernare”, a declarat astăzi Maia Sandu.

În denunț se menționează că, potrivit metodologiei de calculare și aplicare a tarifelor reglementate la gazele naturale, S.A. „Moldovagaz” urma să prezinte la începutul anului 2017 calculele necesare pentru revizuirea tarifului de către ANRE, iar ANRE, la rîndul său, trebuia să aprobe noile tarife.

Contrar acestor prevederi, nici „Moldovagaz”, nici ANRE nu și-au îndeplinit obligațiunile prescrise de cadrul normativ, se mai arată în denunț.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?