COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Sandu a comentat hotărîrea lui Năstase de a candida la prezidențiale

Sandu a comentat hotărîrea lui Năstase de a candida la prezidențiale

Partidul Acțiune și Solidaritate nu va sprijini candidatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr în campania electorală pentru prezidențialele din toamna acestui an.

Deși o înțelegere în acest sens între Maia Sandu și Andrei Năstase a fost făcută în vara anului 2019, președinta PAS explică de ce acel acord nu va mai fi respectat, notează IPN.

Potrivit înțelegerii din în vara anului 2019, Andrei Năstase prelua Ministerul Afacerilor Interne, PPPDA acorda susținere Maiei Sandu pentru fotoliul de prim-ministră pentru ca în cele din urmă, PAS să-l sprijine pe Andrei Năstase în alegerile care urmează să aibă loc la toamnă.

„Am discutat despre acest lucru, l-am fi susținut dacă avea șanse mari. Acum ne place, nu ne place, alegerile de la Chișinău ne-au arătat că aceste șanse nu sînt foarte mari. Din acest considerent, PAS se gîndește și va lua o decizie în privința unui candidat care are șanse să cîștige”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la postul de televiziune Jurnal TV.

Liderul PPPDA Andrei Năstase spune că formațiunea pe care o conduce a venit în fața a patru partide politice cu un proiect politic de țară, însă acesta a eșuat, fapt pentru care PPPDA a înaintat propriul candidat.

„În urma alegerilor locale, PPPDA, în continuarea dezideratelor pe care le- a promovat, a vorbit despre un candidat comun. De această dată, avînd în vedere exercițiul din 2016, am propus un candida apolitic, apartinic. PPPDA a venit cu un proiect care însemna să ne unim în jurul unor principii, a unui proiect de țara în care centrul să-l ocupe cetățeanul, nu un partid politic, lider politic. În momentul în care exercițiul pe care l-am propus noi și care ne asigura șanse în plus a eșuat, noi am venit cu această propunere. PPPDA are un candidat, va munci pentru ca alegerile viitoare să fie cîștigate”, a menționat Andrei Năstase.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load