X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

S-a aflat cine este Gicu, prietenul lui Leancă

22 iul. 2019,, 16:50   Politică
4684 0

Publicația mold-street.com a flat cine este Gicu, priteneul menționat de Iurie Leancă la o emisiune de la JurnalTV.

Potrivit fostului vicepremier de Integrare Europeană, Gicu este cel care s-a ocupat de plata pentru studiile fiului Tristan Leancă în Marea Britanie.

Gicu, este Gheorghe Ciobanu, o persoană ce lucrează pentru milionarul Anatol Stati şi care a fost şi director financiar la grupul Ascom, unde, în perioada 2001-2009 (cu o întreupere de doi ani - 2005-2007), Iurie Leancă a fost vicepreședinte, potrivit unimedia.info.

Gheorghe Ciobanu lucrează și în prezent în grupul Ascom, fiind preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei de asigurări Garanţie (controlată de familia Stati), administrator la firma Balkan Ascom-Grup SRL, deţinută de Larisa Stati etc.

Mai mult, umele lui Ciobanu apare şi în scandalul Panama Papers figurînd în cel puţin două companii offshore afiliate familiei Stati: Tristan Real Estate Ltd şi Casco Petroleum Overseas Ltd (British Virgin Islands). Ba chiar răspunde cu numele Gicu, cînd este sunat de reporterii RISE Moldova despre Panama Papers, iar adresa de mail este gicu@ascom-sa.com.


Contactat de mold-street, Gheorghe Ciobanu nu a revenit cu un apel pentru a comenta informațiile.

Amintim că Iurie Leancă a spus că l-ar fi rugat pe un prieten pe nume Gicu să se ocupe de finanțarea studiilor fiului său. Declarația a fost făcută de Leancă la Jurnal TV, atunci cînd a fost întrebat dacă studiile fiului au fost plătite de firme care aparțin lui Ilan Șor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?