COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

S-a aflat cînd Dodon se va întîlni cu Krasnoselski

S-a aflat cînd Dodon se va întîlni cu Krasnoselski

Președintele Igor Dodon anunță pentru ziua de marți, 28 iulie, o întrevedere cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Primul subiect de pe agenda discuțiilor ține de punctele de control instalate unilateral de partea transnistreană. Despre acest lucru șeful statului a comunicat în cadrul unei noi ediții a emisiunii „Președintele răspunde”, filmată cu prezența jurnaliștilor, transmite IPN.

Șeful statului a precizat că ședința Consiliului Suprem de Securitate, la care urma să fie discutată problema acestor posturi, nu a avut loc pentru că responsabilii din ministere au solicitat mai mult timp pentru a pregăti ședința.

„Eu am văzut că în aceste zile ei deja au scos de acolo așa-numiții grăniceri și a apărut așa-numita miliție. Noi am avut discuții la telefon cu domnul Krasnoselski, de mai multe ori pe parcursul ultimelor săptămîni. Voi cunoașteți, noi am făcut publice aceste detalii”, a spus Igor Dodon.

Din cele 37 de posturi instalate inițial, 15 au fost închise. „Scopul nostru, și noi vom insista, e să revenim la situația de la începutul lunii martie. Adică, acele puncte de control care au fost confirmate și care au fost, de fapt, create în formatul care este discutat cu Comisia Unificată de Control, în formatul 5+2”, a adăugat președintele.Tiraspolul a explicat instalarea posturilor în legătură cu pandemia. „Eu personal o astfel de explicație nu o accept. Pentru că eu consider că acesta este un pas incorect din partea celor din stînga Nistrului”, a spus Igor Dodon, răspunzînd la întrebările presei.

Tiraspolul a instalat 37 de posturi ilegale în Zona de Securitate, la începutul pandemiei COVID-19. Recent, viceprim-ministra pentru reintegrare, Cristina Lesnic, a anunțat că 15 posturi au fost eliminate.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load