X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ruxanda Glavan părăsește fracțiuniea parlamentară a PDM

1 mai. 2020,, 09:11   Politică
4449 14

Deputatul Ruxanda Glavan a anunțat oficial că părăsește fracțiunea PDM din Parlamentul Republicii Moldova.

Despre aceasta a anunțat într-o postare pe pagina sa de facebook chiar deputata.

”În 2010, cînd am aderat la PDM, am făcut-o pentru că am crezut în valorile pe care le promova acest partid, chiar dacă nu era vioara principală de la guvernare. Era o echipă în care am găsit mulți oameni cu stofă, carieriști consacrați, profesioniști desăvîrșiți și membri sinceri, dornici să pună umărul pentru a schimba lucrurile spre bine. De-a lungul anilor ne-am tot dezvoltat, am trecut prin multe campanii electorale, „am cucerit noi teritorii”/ localități, am cunoscut sute de primari și consilieri, mii de membri de rînd care puneau tot sufletul în dezvoltarea localităților de baștină, iar eu eram mîndră să fiu parte a echipei. Și chiar au existat timpuri în care expertiza mea în domeniul social sau medical a fost auzită și apreciată, iar asta îmi oferea încrederea că partidul își aude membrii”, a scris Glavan în postarea sa.

Totodată, deputata spune că la un moment dat am înțeles că unii folosesc puterea strict pentru interese, intrigi și sabotaje, lucruri incompatibile cu valorile în care credea.

”Sinceritatea m-a costat! ...iar asta m-a determinat să fiu tranșantă și spun lucrurilor pe nume. Încă pe vremea cînd eram la Ministerul Sănătății am avut suspiciunea că încurc unor interese ascunse, inclusiv în unele așa-zise reforme care mi se impuneau. Eu nu credeam în oportunitatea acelor reforme, cel puțin nu în varianta și termenii pe care mi le impunea Guvernul și consilierii din umbră. Timpul a arătat că am avut dreptate. M-am opus deschis și vehement la toate ședințele partidului cînd se discuta reforma în medicina primară, în sănătate publică, iar ca răspuns mi s-a cerut urgentarea reformei spitalicești. Nimănui nu-i ardea de această reformă, au vrut doar să creeze un pretext public manipulant „că pregătim închiderea spitalelor”, forțînd în cele din urmă plecarea mea din funcția de ministru.


Încercarea de a readuce ordinea în securitatea farmaceutică a țării prin crearea unui Depozit Farmaceutic de Stat, de asemenea m-a costat muu-uu-ult efort și zile fripte. La fel s-a întîmplat și cu alte proiecte pe care le-am inițiat și care erau angajamente asumate în acordul de asociere, prin transpunerea directivelor UE: dosarul medical electronic și e-rețeta, plafonarea prețurilor la medicamente compensate, extinderea spațiilor de comercializare a medicamentelor fără prescripție, etc..

Faptul că la ședințele interne am fost tot timpul tranșantă și am atenționat asupra riscurilor m-a trimis pe banca de rezervă. Și nu am fost doar eu, cam toți curajoșii din PDM au pățit la fel! Mulți, însă, au ales să zîmbească în față și să le spună șefilor lucruri care se voiau auzite. Mă întreb: oare cum se simt astăzi? O fi meritat?”, mai scrie deputata.

Totodată aceasta spune că a rămas în partid pentru că a sperat că anumite situații de criză vor da lecții și vor readuce conducătorii cu picioarele pe pămînt.

”Am rămas și am luptat avînd încrederea că din interior pot schimba mai multe lucruri, decît dacă aș fi erou pe la TV sau pe facebook. N-a fost să fie ... ipocrizia a înlocuit toate principiile echipei.”, scrie Glavan.

Potrivit acesteia pandemia a fost ultima picătură care a împinso să ia hotărîrea de a părăsi partidul. Gravan a mulțumit oamenilor care au crezut și cred în ea, colegilor, prietenilor, lucrătorilor medicali, care în ultimii ani au susținut și au muncit umăr la umăr.

”Le mulțumesc și celor care mi-au pus piedici, care au luat decizii pentru mine și au vorbit din numele meu, fără să mă întrebe. M-ați făcut mai puternică, mai pragmatică și m-ați convins cît de adevărată este vechea înțelepciune populară: „minciuna are picioare scurte”! ...Mă retrag din partid și părăsesc fracțiunea parlamentară. Sînt conștientă că pentru a putea obține ceva concret în Parlament este nevoie de susținerea unei echipe, de aceea am decis că îmi voi continua activitatea alături de foștii colegi, care au constituit grupul parlamentar Pro Moldova. Le urez mult curaj colegilor deputați, încă rămași în PD, care știu cu certitudine că simt și gîndesc la fel ca mine. De astăzi sînt în opoziție. Punct. Și de la capăt!”, se arată în postarea deputatei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?