Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ruslan Codreanu spune de ce s-a îndepărtat de PPEM

26 mai. 2019,, 13:15   Politică
3239 0

Primarul interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, spune că a renunțat la activitatea de partid în cadrul formațiunii Partidul Popular European din Moldova (PPEM) din motiv că, de cînd a preluat funcția de edil al capitalei, nu mai are timp pentru politică.

Declarația a fost făcută într-un interviu pentru Tribuna.md.

„Noi toți, locuitorii Capitalei, întîmpinam zilnic aceleași probleme, iar eu mi-am asumat angajamentul să le rezolv. Atunci cînd am decis să accept o funcție executivă, care presupune de a lucra pentru toți oamenii, pentru că orașul Chișinău este despre noi toți, indiferent de culoarea de partid, de viziuni politice și de etnie, m-am detașat de tot ce înseamnă politică, am renunțat la activitatea de partid. Adevărul este că și dacă aș vrea, nu aș avea timp. Și mă bucur foarte mult că, colegii m-au înțeles și m-au susținut”, a spus Ruslan Codreanu, pentru sursa citată.

Ruslan Codreanu a fost consilier municipal în Chișinău din partea PPEM din anul 2015. În 2017 acesta a fost numit viceprimar al capitalei, iar din luna aprilie 2018 exercită funcția de primar interimar al Chișinăului. Funcția de edil interimar a preluat-o cînd Silvia Radu, și ea primăriță interimară, a intrat în campania electorală pentru alegerile locale noi care au avut loc acum aproximativ un an în Chișinău. Ulterior, după ce rezultatele alegerilor au fost anulate, Codreanu a rămas în această funcție pînă la viitoarele alegeri locale, care ar trebui să fie organizate anul acesta în Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?