X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Ruslan Codreanu divulgă de la ce partide a primit oferte de a candida

27 sep. 2019,, 11:11   Politică
5543 0

Ruslan Codreanu, fost viceprimar al capitalei, spune că cinci partide i-au propus să candideze din partea lor la alegerile locale generale, printre care PD, PLDM, PPEM.

„Au fost mai mult de cinci partide cu care am discutat, inclusiv la care am mers eu și le-am spus care sînt intențiile mele, inclusiv să susțin candidații lor pe suburbii. Inclusiv PD, inclusiv PLDM, PPEM. Am refuzat, pentru că am zis că vreau să merg independent. Voiam să cîștig încrederea celor zece mii de oameni. Știam că va fi foarte greu, pentru că am mai participat în campanii de colectare de smenături”, a declarat Codreanu la TV8.

Ruslan Codreanu nu a fost înscris în cursa electorală pentru Primăria Chișinău, după ce Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău a anulat 1200 de semnături adunate de acesta. Fostul viceprimar recunoaște că ar fi putut să existe semnături nevalabile, dar nu crede că acestea au putut fi în număr de 1200.

Codreanu a mai spus că i s-au pus piedici în timpul colectării de semnături și a acuzat actuala conducere a capitalei de aceste acțiuni.

Deputatul ACUM Dumitru Alaiba a scris că Comisia Electorală Centrală trebuie să „asigure o transparență maximă” pe acest caz și i-a sugerat lui Codreanu să „aplice absolut toate metodele legale pentru a obține dreptul de a candida”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?