X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Rusia a criticat vehement declarațiile ambasadorului UE la Chișinău

27 feb. 2021,, 11:45   Politică
5035 11

Rusia a venit cu o reacție la declarațiile ambasadorului UE în Republica Moldova Peter Michalko privind activitatea Consiliului Audiovizual.

Într-un comunicat de presă publicat pe 26 februarie, Ministerul de Externe de la Moscova califică acțiunea drept „imixtiune în treburile inerne ale Moldovei” și îndeamnă diplomații europeni să „se abțină de la astfel de practici”.

„Atragem atenția asupra declarațiilor publice ale reprezentanților Uniunii Europene în Moldova cu privire la procesele interne dificile din această țară. (…) Provoacă și mai mult regret faptul că, de această dată, [declarațiile] au fost susținute de ambasadorii din statele-membre ale UE, acreditați la Chișinău”, se arată în declarația MAE-ului rus, transmite newsmaker.md.

„Mizăm pe faptul că colegii noștri europeni își amintesc că Moldova, în afara de Acordul de Asociere cu UE, mai are și alte obligațiuni internaționale în cadrul structurilor de integrare eurasiatică, fiind stat-membru al CSI și beneficiind de statut de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice. Chemăm reprezentanții oficiali ai UE și statele-membre să manifeste norme elementare de etică diplomatică și să se abțină de la imixtiune deschisă în treburile interne ale statelor suverane”, au conchis diplomații de la Moscova.

Reacția a fost publicată pe 26 februarie.


Amintim că, recent, socialiștii l-au acuzat pe Peter Michalko de amestec în treburile înterne ale țării. Aceștia s-au arătat indignați de declarația șefulului misiunii UE în Republica Moldova cu privire la activitatea Consiliului Audiovizualului și dezinformarea din unele mijloace de presă.

Și liderul Partidului „ȘOR” deputatul Ilan Șor, care este anchetat penal într-un dosar privind frauda bancară, l-a acuzat pe Michalko de amestec în treburile interne ale țării.

Declarația a fost făcută după ce ambasadorul UE în Republica Moldova a declarat că țara trebuie să aibă un guvern de încredere și este „îngrijorător” atunci cînd în negocierile pentru formarea executivului participă persoane implicate în frauda bancară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?