România nu recunoaște Guvernul Sandu

România nu recunoaște Guvernul Sandu

Ministrul de Externe de la București, Teodor Meleșcanu, a precizat, luni, că România nu recunoaște noul guvern de la Chișinău, pentru că nu există așa ceva.

Întrebat de jurnaliști direct dacă MAE recunoaște Guvernul Maia Sandu, așa cum au făcut-o deja Uniunea Europeană, dar și Rusia, Meleșcanu a dat un NU diplomatic.


"Nu există instituția recunoașterii guvernului, există recunoașterea unui stat. Noi suntem preocupați că există o situație explozivă și vrem să subliniem că trebuie găsite modalități de a fi depășită această situație. Atunci cînd lucrurile se încurcă, soluția e să ne întoarcem la electorat. Alegerile anticipate din 6 septembrie nu ar fi o mare problemă", a spus Meleșcanu, într-o conferință de presă.


El a precizat și că ambasadorul României la Chișinău a avut o întrevedere cu președintele Igor Dodon, alături de ceilalți șefi ai misiunilor diplomatice. Meleșcanu a povestit că doar Dodon a vorbit 15 minute, după care i-a poftit afară pe ambasadori. Astfel, Meleșcanu a precizat că i-a cerut ambasadorului român să aibă o întîlnire și cu liderul PDM, Vlad Plahotniuc.


Acuzat că a avut o reacție slabă la tot scandalul de peste Prut, Meleșcanu s-a prevalat de poziția României de stat care deține președinția UE.


"Noi, România, ca stat membru care deține președinția UE, am făcut apel la toate forțele politice să respecte procesul democratic. Așadar, a fost un apel la calm și reținere, precum și la dialog", a subliniat Meleșcanu.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load