Replici acide în Parlament: „Dacă aveți maturitate politică, demisionați!”

Replici acide în Parlament: „Dacă aveți maturitate politică, demisionați!”

Problema numirii lui Valeriu Ghilețchi în funcția de vicepreședinte al Parlamentului a iscat din nou ceartă în Parlament, comunică Noi.md.


Șeful fracțiunii parlamentare a PLDM, Tudor Deliu, i-a imputat fostului său coleg de partid comportamentul „ridicol și rușinos”.


„Aceste jocuri pe care le faceți au un miros de totalitarism. Dacă vă considerați într-adevăr un politician integru, aveți maturitate politică, dați-vă demisia din această funcție. E ridicol și rușinos ce faceți”, a spus revoltat Deliu.


Drept răspuns, Valeriu Ghilețchi a spus că nu are nimic împotriva clarificării acestei probleme pe cale legală. El s-a arătat dispus să renunțe la funcția de vicespicher dacă forul legislativ va adopta o decizie în acest sens.


„Nu am nicio obiecție ca această decizie să fie contestată pe cale legală. Regret doar că ați propus acest proiect cînd nu eram în ședință de plen, ca să am posibilitatea să răspund la învinuirile pe care mi le aduceți. Orice decizie care se ia aici, se ia prin vot. Dumneavoastră, domnule Deliu, Dumnezeu să vă dea multă sănătate, nu le țin pică nici colegilor care au aceeași opinie”, a reacționat el.


Liberal-democrații insistă, în continuare, că numirea lui Ghilețchi în funcția de vicespicher s-a făcut ilegal. Potrivit lor, pentru desemnare au votat doar 34 de deputați, și nu 51, cît ar fi fost necesar.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load