Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Replica socialiștilor după ce blocul ACUM a refuzat dialogul

12 mar. 2019,, 15:18   Politică
5788 13

Partidul Socialiștilor va convoca în scurt timp organele de conducere ale formațiunii pentru a determina acțiunile următoare, după ce blocul ACUM a refuzat să vină la discuții.

Declarația a fost făcută de secretarul pentru ideologie al PSRM, Ion Ceban, astăzi în cadrul unui briefing.

Politicianul i-a acuzat pe liderii PAS și al platformei DA de iresponsabilitate și ignoranță.

„Ne pare rău de politica struțului adoptată de blocul ACUM. Au preferat să bage capul în nisip și să nu le pese de politica de mai departe a țării. O asemenea decizie este total iresponsabilă, acest lucru ne demonstrează o dată în plus faptul că membrii ACUM au indus în eroare proprii alegători, cărora le-au promis reformarea clasei politice, soluționarea problemelor țării. Am considerat că putem fi parteneri onești în noul Parlament și să schimbăm cardinal lucrurile în R.Moldova”, a declarat Ion Ceban.

În ceea ce privește inițiativele cu privire la demiterea mai multor conducători de instituții, propuse de Andrei Năstase și Maia Sandu, deputatul PSRM a declarat că nicio decizie nu poate fi luată fără a avea o majoritate parlamentară clară.


„Pentru a salva țara este nevoie de o majoritate parlamentară. Abordările lor sînt de natură populistă, manifestă incompetență față de mecanismele de lucru în Parlament. Pentru a aproba legile respective și a face remanierile propuse de către ACUM este nevoie să fie formate organele de conducere ale Parlamentului, e nevoie de un guvern investit”, a punctat Ceban.

„Noi consideră că nu este corect ca unele ilegalități să fie înlocuite cu altele, așa cum își închipui liderii blocului ACUM”, a conchis deputatul PSRM.

El a mai precizat că cel probabil PSRM își va anunța agenda politică după prima ședință a Parlamentului noii legislaturi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?