X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Renato Usatîi, gata să protesteze în fața Ambasadei Federației Ruse

27 iul. 2020,, 22:53   Politică
3072 7

Președintele "Partidului Nostru", primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi, "este gata să protesteze la Ambasada Rusiei în RM, cerînd investigarea obiectivă a cauzei penale fabricate împotriva lui de Comitetul de Anchetă al MAI al Federației Ruse”

Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta el a declarat luni, la o conferință de presă, considerînd că "pe cele 220 de pagini sînt doar prostii, nu fapte".

"Patru oameni au depus mărturii împotriva mea, dintre care trei sînt în închisoare. Al patrulea este Grigorii Caramalac, cunoscut în Moldova drept "Bulgaru", m-a surprins. Toți ei spus că "Veaceslav Platon, în 2011-2012, stînd într-un restaurant, le-a spus că Usatîi a participat la scoaterea banilor din Federația Rusă prin intermediul Landromatului. Am transmis deja o parte din materiale la Procuratura Generală a Moldovei (220 de pagini de text pe dosarul penal). Am fost interogat acolo. Voi aduce mai multe documente din același dosar. Voi cere interogarea lui Platon la toriu Procuratura Generală", a declarat liderul PN.

Potrivit lui, prin proteste la ambasadă, el vrea să obțină un singur lucru - să provoace interesul și atenția Ministerului rus de Externe și a administrației prezidențiale ruse față de dosarul său.

"Acțiunile împotriva mea nu pot fi ascunse de conducerea Federației Ruse. Așa cum nu se poate ascunde că dosarul a fost fabricat de niște alcoolici de la FSB. Nu am pretenții față de Rusia și poporul său. Am primit cetățenia acestei țări, mi-am petrecut întreaga viață de adult la Moscova. Dar am întrebări către unele structuri de forță", a recunoscut Usatîi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?