Remanieri de cadre în Guvernul nerecunoscutei RMN

Remanieri de cadre în Guvernul nerecunoscutei RMN

În cadrul Guvernul nerecunoscutei RMN au avut loc remanieri de personal, relatează NOI.md.

 

 Noul ministru al Finanțelor a devenit Tatiana Kirov, în vîrstă de 34 de ani, care deținea funcția de prim-vicepremier, post pe care, de asemenea, l-a păstrat.

 

Potrivit Decretului, semnat de președintele nerecunoscutei RMN Vadim Krasnoselski, Tatiana Kirov a fost numită în funcția de prim-vicepreședinte al Guvernului – ministru al Finanțelor din Transnistria. Șeful Guvernului regional, Alexandr Martînov, a prezentat-o personalului Ministerului de Finanțe pe noua lor șefă.

 

În calitate de ministru al Finanțelor, Tatiana Kirov a înlocuit-o pe Irina Molokanov, care a fost demisă din funcție prin Decretul liderului transnistrean, în baza cererii înaintate de ea. Irina Molokanov a condus Ministerul de Finanțe al nerecunoscutei RMN din anul 2007 pînă în 2012 și din anul 2016 pînă în anul 2017.

 

Prim-ministrul autoproclamatei RMN Alexandr Martînovi-a mulțumit pentru activitate Irinei Molokanov, menționînd contribuția sa importantă nu numai la lucrările în curs de desfășurare din sistemul financiar al Transnistriei, dar, de asemenea, la formarea sa, numindu-o arhitectă a sistemului financiar transnistrean. El i-a dorit, de asemenea, succese noului ministru al Finanțelor, Tatianei Kirov, menționînd că păstrînd totodată cele mai bune tradiții, deja implementate în cadrul Ministerului de Finanțe, acestea trebuie multiplicate, dar și că e nevoie să fie menținută stabilitateaasigurării plățilorsociale și că ministerul trebuie gestionat astfel,încît resursele financiare să fie utilizate în modul cel mai rațional.

 

Alexandr Martînov a trasat principalele sarcini pentru Ministerul Finanțelor în acest an.

 

De remarcat că printr-un alt Decret președintele nerecunoscutei RMN, Vadim Krasnoselski, l-a eliberat pe Nicolai Gliga din postul de ministru al Industriei şi Dezvoltării Regionale al Transnistriei.

 

Prin ordinul Guvernului, Nicolai Gliga a fost numit viceministru și șef al Direcției Generale industrie și energie a Ministerului Dezvoltării Economice al autoproclamatei RMN. În același Decret Ivan Untu a fost numit viceministruși șef al Departamentului General construcții, drumuri și locuințe și gospodăriecomunală din cadrul Ministerului Dezvoltării Economice al Transnistriei.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load