TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Reguli noi în cadrul subdiviziunilor structurale ale APL Chișinău

Reguli noi în cadrul subdiviziunilor structurale ale APL Chișinău

Primăria municipiului Chișinău vrea să delege anumite tipuri de achiziții publice, inclusiv pentru servicii către instituțiile de educație timpurie din capitală, altor instituții care activează la Chișinău, care au credibilitate.

Un anunț în acest sens a fost făcut de primarul general, Ion Ceban, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.


Edilul a precizat că măsura anunțată va fi una temporară, pînă cînd vor fi revizuite procesele pe domeniul enunțat la nivel de municipalitate.

Potrivit primarului, în prezent există mai multe propuneri referitor la acest subiect, unele vizavi de centralizarea serviciilor, care presupune o durată mai mare de timp, altele, legate de standartizarea anumitor procese, de la perfectarea caietelor de sarcini și pînă la evaluarea în teren (la fața locului) a produsului livrat către instituțiile vizate.

„Intenția noastră ar fi să delegăm la această etapă unei instituții credibile, precum Biroul din Moldova al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare”, care dispune de standarde internaționale vizavi de achizițiile de produse și servicii. Decizia noastră va fi anunțată în 1-2 săptămîni”, a spus Ion Ceban.

De asemenea, primarul s-a referit la necesitatea publicării anunțurilor despre achizițiile publice desfășurate, inclusiv pe paginile web ale subdiviziunilor structurale. Iar în cazul subdiviziunilor care deocamdată nu dispun de site-uri, în maxim 2 luni, să dispună de respectivele platforme electronice în vederea publicării informației de interes public.

Amintim că pe 6 februarie, Consiliul municipal Chișinău a aprobat anumite modificări la procedurile privind achizițiile la nivel de APL Chișinău, prin intermediul platformei MTender, fiind stabilită limita de 200 mii lei pentru achizițiile de bunuri și servicii și, respectiv, 250 mii lei, pentru lucrări. Achizițiile a căror valoare nu depășește suma de 80 mii lei, fără TVA, vor fi efectuate fără utilizarea platformelor electronice de achiziții.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load