Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Regulamentul privind desfășurarea preselecției candidaților la funcția de procuror general, publicat

30 sep. 2019,, 18:22   Politică
3156 0

Regulamentul privind modul de organizare și desfășurare a preselecției candidaților la funcția de procuror general a fost publicat luni, 30 septembrie, în Monitorul Oficial.

Potrivit documentului, preselecția candidaților la funcția de procuror general va fi efectuată de o comisie constituită de Ministerul Justiției. Din comisie vor face parte ministrul Justiției, un fost procuror sau un fost judecător cu cel puțin 10 ani de experiență, un expert internațional cu o vastă experiență în procuratură sau în domeniul anticorupție, un expert recunoscut sau un profesor titular în domeniul dreptului, un reprezentant al societății civile, un expert național recunoscut desemnat de către președintele parlamentului și un psiholog, fără drept de vot.

Preselecția va fi organizată în două etape: competiția dosarelor depuse și proba interviului. Candidații care nu vor întruni cel puțin 60% din punctajul maxim stabilit pentru etapa evaluării dosarelor, nu sînt admiși la interviu. Informația privind inițierea preselecției candidaților la funcția de procuror general va fi publicată pe pagina web a Ministerului Justiției, cu cel puțin 15 zile înainte de data limită de depunere a dosarelor.

Lista candidaților la funcția de procuror general preselectați și dosarele acestora se transmit Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) care, din lista respectivă, va selecta și propune spre numire Președintelui Republicii Moldova candidatul la funcția de procuror general. În cazul în care CSP restituie lista candidaților, comisia poate decide reluarea preselecției candidaților sau poate restitui CSP lista înaintată inițial.

Noile reguli de numire a procurorului general au intrat în vigoare pe 21 septembrie curent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?