Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Reacția PSRM la plecarea lui Gațcan: „Ce s-a schimbat? V-a sunat Plahotniuc?”

30 iun. 2020,, 10:23   Politică
3581 16

Conducerea PSRM îi cere deputatului Ștefan Gațcan să-și depună mandatul de deputat și să plece din Parlament, după ce a anunțat că se alătură grupului Pro Moldova.

Reprezentanții formațiunii au anunțat că declară război corupției din Parlamentul R.Moldova și se pronunță pentru alegeri anticipate.

"Dle Gațcan, dacă mai este măcar un pic de bun-simț, depuneți mandatul și plecați din Parlament. Acest mandat nu vă aparține dumneavostră, ci cetățenilor din raionul Hîncești, aparține partidului, care a muncit în teritoriu.

PSRM condamnă încă un act de prostituție politică, înțelegem că proxenetul din afara R. Moldova continuă această practică. Declarăm război acestor trădători, persoanelor corupte, și vom face tot posibilul ca acest parlament să fie dizolvat", a declarat Vlad Bătrîncea.

Deputatul a relatat că acum cîteva săptămîni Ștefan Gațcan a recunoscut că a fost abordat de deputații Pro Moldova, cu oferta de a părăsi formațiunea și a se alătura contra unei sume de bani grupului condus de Candu. Potrivit PSRM, lui Gațcan i s-ar fi promis suma de 500 de mii de euro.


"Acum două săptămîni el a venit la PSRM și a spus că cei de la Pro Moldova l-au contactat și i-au propus o sumă mare de bani. Ce s-a schimbat, dle Gațcan? V-a sunat Plahotniuc? S-a dublat suma și acum considerați că puteți liber luați acești bani? Nu vă vom ierta acest lucru! Nu aveți nicio justificare, argumentele sînt la fel de ieftine cum este comportamentul. Aduceți-vă aminte ce vîrstă aveți, că sînteți medic", a subliniat Bătrîncea.

Deputații PSRM au anunțat că vor depune sesizări la Procuratură pe margine actelor de corupție din Parlament, inclusiv pe cazul lui Gațcan.

"Vom insista pe lîngă organele de anchetă ca acele materiale pe care le deținem să ajungă pînă la urmă în instanța judecată", a conchis Bătrîncea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?