Reacția lui Iohannis privind situația creată în R. Moldova

Reacția lui Iohannis privind situația creată în R. Moldova

În contextul evenimentelor care au loc în ultimele zile la Chișinău, președintele României, Klaus Iohannis, a lansat un apel pentru respectarea democrației și a statului de drept în contextul crizei politice din Republica Moldova.

„Față de evoluțiile politice recente din Republica Moldova, Președintele României adresează tuturor forțelor politice din această țară un apel ferm pentru respectarea democrației și a statului de drept.

Stabilitatea Republicii Moldova este esențială pentru continuarea parcursului european al acestui stat, care s-a angajat să ducă la îndeplinire un amplu proces de reforme, inclusiv în ceea ce privește statul de drept și buna guvernare, în conformitate cu angajamentul său față de Uniunea Europeană, în baza Acordului de Asociere.

Această situație de criză poate fi rezolvată în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova doar prin dialogul responsabil al tuturor forțelor politice, care trebuie să manifeste calm și reținere în această perioadă și să acorde astfel prioritate stabilității politice a țării”, se arată în comunicatul emis de Administrația Prezidențială din România.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load