Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Răspunsul primit de Procuratură de la Interpol în privința lui Plahotniuc

30 ian. 2020,, 11:35   Politică
9918 2

Procuratura Generală a primit un răspuns din partea Interpol în care instituția este notificată că a fost primită scrisoarea privind căutarea internațională a fostului lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM) Vladimir Plahotniuc.

Potrivit procurorului general, Alexandr Stoianoglo, instituția nu a primit alte informații de la Interpol, pe acest caz, transmite Noi.md cu referire la cotidianul.md.

„Am primit un răspuns cum că scrisoarea noastră privind căutarea internațională a domnului Plahotniuc a fost primită în oficiul central al Interpol. Am primit doar această informație. Răspunsul a venit săptămîna trecută”, a spus Stoianoglo.

Întrebat ce urmează și cînd Plahotniuc ar putea fi anunțat în căutarea internațională, procurorul general a spus că „asta nu depinde de noi, dar pot spune că noi vom insista ca el să fie anunțat în căutare internațională”.

Referitor la acțiunile ce urmează a fi întreprinse pe acest caz de către Procuratura Generală, Stoianoglo a precizat că reprezentanții instituției urmează să aibă discuții cu „demnitari din cadrul Interpol, iar dacă va fi nevoie vor fi furnizate documente suplimentare, pentru rezolvarea acestei probleme”.


„Deja am avut discuții cu demnitari din cadrul sediului Interpol în Republica Moldova, dar și cu alți reprezentanți de la Interpol. Am avut niște înțelegeri și cred că în timpul apropiat vor fi făcuți niște pași concreți”, a mai declarat Alexandr Stoianoglo.

De menționat că, în luna decembrie 2019, autoritățile moldovenești au înaintat demersuri către SUA, Marea Britanie și România, pentru a afla despre posibila aflare a lui Vladimir Plahotniuc în aceste state.

La 13 ianuarie curent, SUA l-au declarat indezirabil pe Plahotniuc, din cauza „acțiunilor de corupție care au subminat statul de drept și au compromis sever independența instituțiilor democratice din Moldova”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?