Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Raportul privind funcționarea instituțiilor democratice în Moldova va fi prezentat la APCE

30 sep. 2019,, 18:11   Politică
2551 0

Raportul privind funcționarea instituțiilor democratice în Republica Moldova va fi prezentat, pe 3 octombrie, la Strasbourg, în cadrul sesiunii de toamnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), transmite moldpres cu referire la Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului.

Autorii documentului sînt coraportorii din cadrul Comisiei pentru onorarea obligațiilor și angajamentelor de către statele membre ale Consiliului Europei (Comitetul de monitorizare), Egidijus Vareikis (Lituania) și Maryvonne Blondin (Franța).

Raportul se referă la acțiunile întreprinse de autoritățile Republicii Moldova privind depolitizarea și asigurarea independenței instituțiilor de stat, în special, în sistemul justiției, de luptă cu corupția, de elucidare a circumstanțelor devalizării sistemului bancar.

Agenda sesiunii include, de asemenea, nominalizarea cîștigătorului Premiului pentru pace ”Václav Havel”, numele căruia va fi anunțat pînă la finele zilei de astăzi. Premiul va fi înmînat în cadrul unei ceremonii speciale din cadrul ședinței plenare.

Totodată, Președintele francez Emmanuel Macron va ține un discurs în fața parlamentarilor APCE, marți, 1 octombrie.


APCE se va focusa, de asemenea, asupra aspectelor ce țin de protecția denunțătorilor, standardele generale ale instituțiilor ombudsmanului și protecției victimelor terorismului, precum și conservarea patrimoniului cultural evreiesc. Membrii APCE vor mai discuta și rapoartele cu privire la ”refugiații climatici” și migrația forței de muncă în Europa de Est, violența obstetrică și ginecologică etc.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) s-a convocat în sesiunea de toamnă, care are loc în perioada de 30 septembrie – 4 octombrie, la Strasbourg.

Din delegația Parlamentului Republicii Moldova fac parte șeful delegației naționale la APCE Doina Gherman, președintele Comisiei drepturile omului și relații interetnice, și membrii delegației Inga Grigoriu, vicepreședintele Comisiei mediu și dezvoltare regională, și Andrian Candu, membru al Comisiei politică externă și integrare europeană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?