X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

R.Moldova va plăti 60 de milioane de lei pentru a-și onora angajamentele internaționale

1 mar. 2019,, 12:40   Politică
3273 0

În anul 2019, Republica Moldova urmează să achite cote de membru față de 68 organizații internaționale și regionale. În acest sens, din bugetul de stat se alocă o sumă de circa 60,9 mil. lei.

În cadrul ședinței din 27 februarie, Guvernul a aprobat proiectul hotărîrii cu privire la achitarea din bugetul de stat pentru anul 2019 a cotelor de membru şi a datoriilor Republicii Moldova faţă de organismele internaţionale şi regionale.

Astfel, țara noastră va achita cota de membru la 5 organizaţii parlamentare, 56 organizaţii internaţionale și 7 organizaţiile din cadrul CSI.

Cei mai mulți bani vor fi distribuiți Consiliului Europei – 7 mil. lei, precum și Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare – 4,5 mil. lei, Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii – 4,9 mil. lei și Adunării Interparlamentare CSI – 3,2 mil. lei.

În nota proiectului se menționează că onorarea angajamentelor financiare faţă de organismele internaţionale şi regionale, la care Republica Moldova este parte, este un obiectiv important în procesul de promovare a politicii externe şi a imaginii pozitive a ţării ca partener credibil, precum și în valorificarea potenţialului de membru în cadrul structurilor internaţionale.


Repartizarea alocațiilor bugetare a fost efectuată în strictă cu prevederile legislației naționale și în concordanță cu solicitările de plată recepționate din partea autorităților publice responsabile de colaborarea cu organizațiile internaționale vizate, a spus ministrul Finanțelor, Ion Chicu.

Hotărîrea respectivă este publicată astăzi, 1 martie, în Monitorul Oficial.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?