Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

PSRM salută decizia PAS de formare a guvernului și speră că va adera și Platforma DA

5 iun. 2019,, 20:44   Politică
3983 0

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a anunțat pe pagina de internet oficială a partidului că salută decizia PAS al Maiei Sandu de a instala un guvern ACUM cu sprijinul socialiștilor care ar obține în schimb funcția de președinte al Parlamentului.

Pe pagina sa de internet, PRSM afirmă că "de la bun început, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a promovat consecvent punerea în aplicare a poziției aprobate de către Consiliul Republican al PSRM din 12 aprilie curent și va acționa în continuare în conformitate cu această decizie".

“PSRM salută intenția și decizia deputaților Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), parte componentă a blocului ACUM, de a debloca activitatea Parlamentului. Menționăm faptul că această abordare constructivă am urmărit-o și în cadrul negocierilor purtate ieri pe 4 iunie 2019", afirmă liderii socialiști.

Ei însă atrag atenția asupra faptului că PAS și PSRM nu au suficiente voturi pentru a forma un guvern, de aceea sînt în așteptarea unei decizii din partea Platformei Da.

"Totodată, în contextul celor menționate mai sus atragem, atenția asupra faptului că PSRM și PAS nu au la această etapă un număr suficient de deputați ca să poată pune în aplicare aceste decizii. Ne exprimăm speranța că în cel mai scurt timp o astfel de poziție mai constructivă decât anterior va fi exprimată și de către deputații partidului Demnitate și Adevăr (DA)”, se arată în comunicatul de presă al socialiștilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?