X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

PSRM, PAS, Platforma DA și PDM se întîlnesc mîine

10 aug. 2020,, 17:23   Politică
3654 0

Platforma DA, PAS și PSRM au acceptat propunerea democraților de a se întruni pentru a purta un dialog comun pe marginea mai multor subiecte importane, în contextul pandemiei și a secetei din acest an, dar și a alegerilor prezidențiale, care urmează să aibă loc la toamnă. Astfel, deputații celor 4 formațiuni politice se întrunesc, mîine, într-o ședință comună.

„Cele 4 partide care au acces în Parlament în baza voturilor cetățenilor – PDM – PAS – PSRM – PPPDA – se vor întîlni marți, 11 august, la discuții în Parlament. Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Socialiștilor și Platforma DA au acceptat propunerea Partidului Democrat de a organiza o întîlnire pe platformă parlamentară între cele 4 formațiuni. PDM a contactat reprezentanții celor 3 partide, astfel s-a convenit pentru o întrevedere în ziua de mîine. La discuții ar urma să participe cîte 3 reprezentanți din fiecare fracțiune parlamentară”, se menționează într-un comunicat al PD, scrie unimedia.

Subiectele propuse spre discuție sînt următoarele:

1. Situația gravă din agricultură, provocată de secetă,

2. Pandemia Covid-19,


3. Asigurarea desfășurării alegerilor libere și corecte.

Pe de altă parte, Platforma DA susține că s-a convenit ca mîine să se discute doar despre problemele apărute în agricultură. „În conformitate cu decizia Biroului politic al Platformei Demnitate și Adevăr, în calitate de președinte al fracțiunii noastre parlamentare, am reiterat astăzi îndemnul adresat deputaților de a demara urgent procedura convocării ședinței extraordinare a Parlamentului pe problema domeniului agricol care riscă să falimenteze. Insistăm să discutăm acest subiect cu toți deputații din Parlament. Mîine, la ora 10.00 am convenit cu colegii de la PAS și PD să avem o întîlnire în formatul reprezentanților fracțiunilor doar pe problema agriculturii”, menționează Alexandr Slusari.

„Din momentul în care Republica Moldova s-a confruntat cu criza pandemică, Platforma DA nu o singură dată a propus un consens național în gestionarea situației, în abordarea subiectelor de importanță strategică, bazat pe colaborarea tuturor forțelor politice. Însă guvernarea Dodon a respins orice colaborare cu opoziția cu o aroganță de prost gust, gestionînd criza sanitară și social-economică într-un mod incalificabil. Tocmai din cauza anti recordurilor la infectări, incapacității de a proteja economia și a lipsei unor strategii viabile de rezistență în fața impactului pandemiei, Platforma DA a inițiat demisia acestui guvern-catastrofă și nu va renunța la aceasta idee”, mai menționează Slusari.

Astăzi, Partidul Democrat a lansat o invitație publică pentru PSRM, PAS și Platforma DA, pentru a se întruni la discuții pe platforma parlamentară, în contextul efectelor pandemiei Covid-19, dar și ale secetei.

Deputații PSRM au anunțat că sînt de acord să se întrunească în format larg cu parlamentarii din cele trei partide, cu excepția celor din Partidul Șor și Pro-Moldova.

Anterior, șeful statului, Igor Dodon, a propus de mai multe ori un dialog în format larg partidelor din opoziție, PAS și Platforma DA, inclusiv cu participarea PD.

Lidera PAS, Maia Sandu, a refuzat propunerea, iar Igor Dodon a precizat că era vorba doar despre o discuție și nu despre invitația de a forma o nouă coaliție de guvernare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?