X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

PSRM nu acceptă ideea numirii unui "procuror general european"

3 sep. 2019,, 12:20   Politică
2686 4

Discuțiile dintre Blocul „ACUM” și PSRM privind numirea viitorului procuror general interimar par să fi intrat în impas.

„ACUM” insistă pentru numirea unui „procuror european”, iar socialiștii resping această idee. Reprezentanții PSRM afirmă că un procuror general străin ar avea acces la „secretul de stat”, iar legislația interzice acest lucru.

„Problema este mult mai complexă. Sînt păreri că șeful statului ar putea acorda cetăţenia, dar pînă la urmă trebuie să îndeplinească condiţiile Legii cu privire la cetăţenie. Sînt mai multe viziuni asupra procurorului general. Care va fi opţiunea acceptată de toţi, urmează să vedem. Ce înseamnă să avem un procuror european, da’ ce, ai noştri sînt africani? Eu nu vreau să cred că toţi sînt corupţi, incapabili...”, a declarat deputatul socialist Grigore Novac, în cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova.

La rîndul său, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, spune că în discuțiile la acest subiect continuă și că se ia în calcul posibilitatea modificării legii, astfel încît o persoană care a activat în calitate de procuror într-un alt stat să poată obţine cetăţenia R. Moldova pînă la numirea în funcția de procuror general.

Anterior, președintele Igor Dodon a declarat că este împotrivă ca în funcția de procuror general să fie numită o persoană de peste hotarele R. Moldova, care nu deține cetățenia moldovenească.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?