COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

PSRM îndeamnă partidele politice să se solidarizeze în lupta cu COVID-19

PSRM îndeamnă partidele politice să se solidarizeze în lupta cu COVID-19

În această perioadă de criză, care s-a abătut asupra Republicii Moldova, Partidul Socialiștilor din R. Moldova îndeamnă toate partidele politice, care primesc alocații din bugetul de stat, să doneze acești bani în combaterea epidemiei de Coronavirus.

Într-un briefing, președintele PSRM, Zinaida Greceanîi, a îndemnat partidele să se solidarizeze în această perioadă de cumpănă pentru țara noastră și să susțină inițiativa lansată.

„Aportul partidelor politice poate fi prezentat în donarea alocațiilor de la bugetul de stat obținute ca urmare a rezultatelor din alegerile în care au participat partidele și care au finanțare de la bugetul de stat. PSRM vine cu solicitarea către Comisia pentru Situații Excepționale de a examina posibilitatea privind instituirea unei derogări pe perioada stării de urgență de la articolul 28 al Legii privind partidele politice. Acest lucru ar permite utilizarea alocațiilor de la bugetul de stat pentru alte destinații și anume pentru donarea alocațiilor în fondul combaterii de răspîndire epidemiologică a Coronavirusului deschis de către ministerul finanțelor în trezoreria de stat”, a declarat Greceanîi.


Potrivit Zinaidei Greceanîi, PSRM, a semnat deja o adresare în acest sens ce a fost înaintată Comisiei pentru Situații Excepționale, președintelui țării, Igor Dodon, și premierului, Ion Chicu.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load