X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

PSRM îndeamnă cetățenii să nu-şi vîndă voturile

21 feb. 2019,, 16:24   Politică
2189 5

Voturile nu trebuie să fie vîndute. Practica de a cumpăra voturile, cu fotografierea ulterioară a buletinelor de vot este destul de răspîndită în Republica Moldova, iar în ajunul alegerilor parlamentare subiectul capătă o importanță deosebită.

Consilierul prezidențial Maxim Lebedinschi a reamintit acest lucru, subliniind că regulamentele secțiilor de votare interzic fotografierea buletinelor de vot după ce au fost ștampilate „votat".

„Orice încercare de a încălca această regulă va fi considerată o încălcare a secretului votului sau o încălcare a garanției constituționale a libertății de exprimare", a declarat Lebedinschi într-un interviu acordat postului de televiziune AccentTV.

Potrivit acestuia, PSRM va solicita măsuri stricte din partea CEC în legătură cu această practică, iar reprezentanții săi vor urmă modul de respectare a acestei prevederi. PSRM a cerut cetățenilor să nu voteze în modul în care le este „cerut”, ci în modul în care ei înșiși cred că este necesar pentru viitorul Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?