Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

PSRM îndeamnă ACUM să renunţe la "egoismul politic"

16 apr. 2019,, 14:30   Politică
3076 12

Partidul Socialiştilor îndeamnă mebrii blocului ACUM să dea dovadă de responsabilitate faţă de ţară şi de cetăţeni şi să înceapă procedura de crearea a majorității parlamentare.

Despre aceasta scrie deputatul socialist Vlad Bătrîncea pe pagina sa de Facebook, care adaugă că în continuare PSRM va acționa în strictă conformitate cu decizia luată la Consiliului Republican al fracţiunii din 12 aprilie curent.

"Decizia Consiliului Republican al PSRM din 12 aprilie 2019 specifică clar condițiile în baza cărora noi, socialiștii, sîntem gata să formăm majoritate parlamentară, să facem coaliție, să votăm guvernul și programul de guvernare. Atît timp cît reprezentanții conducerii blocului ACUM nu sînt disponibili să discute condițiile inițiale de la care pot porni negocieri privind crearea coaliției de guvernare și guvernului de coaliție nu vedem sensul crearii grupelor de lucru si continuarea discutiilor sterile care au mai avut loc in trecut", s

Potrivit lui Bătrîncea, prin felul în care sînt tărăgănate lucrurile, blocul ACUM "continuă să dea dovadă de egoism politic, dar și de iresponsabilitate, încercînd să evite creaea unei coaliții funcționale de guvernare cu Partidul Socialiștilor, ceea ce ar permite demolarea actualei guvernări și ar exclude riscul declanșării unor eventuale alegeri parlamentare anticipate".

Ceva mai devreme, blocul politic ACUM a cerut din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova semnarea unui angajament public că nu vor face coaliție cu Partidul Democrat din Moldova.


Totodată, ACUM spune că va analiza și proiectele de legi propuse de către cei din PSRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?