COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

PSRM, în sprijinul măsurilor luate de Guvernul Chicu pentru a combate COVID-19

PSRM, în sprijinul măsurilor luate de Guvernul Chicu pentru a combate COVID-19

Fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor își exprimă susținerea pentru pachetul de legi pentru care Guvernul Chicu și-a angajat răspunderea.

Potrivit formațiunii, aceste măsuri, luate în perioada situației excepționale în care se află Moldova, vin să ajute cetățenii: atît angajații, persoanele care rămîn fără un loc de muncă, cît și afacerile mici și mijlocii.

"Pe fundalul crizei mondiale provocate de pandemia de coronavirus, precum și a crizei economice din țara noastră generată de COVID-19, Guvernul a decis subvenționarea integrală din bugetul public a impozitelor salariale în cazul angajaților, activitatea cărora a fost sistată, urmare a deciziilor în perioada stării de urgență. Pentru salariații agenților economici afectați indirect, vor fi recuperate 60 la sută din impozitele salariale. Aceste măsuri trebuie să fie realizate imediat, deoarece cetățenii așteaptă ajutor acum, nu peste o lună-două sau mai multe. În situație excepțională sînt necesare și măsuri excepționale, inclusiv pentru a veni în ajutorul oamenilor și businessului", se arată în declarația PSRM.

În acest context, PSRM a făcut uz de dreptul său regulamentar de a nu participe la ședința Parlamentului de astăzi, ca și opțiune politică în sprijinul măsurilor luate de Guvernul Chicu.


"Noi sîntem alături de cetățeni, susținem Guvernul țării", se mai arată în declarație.

"Deși coronavirusul reprezintă un pericol eminent la adresa întregii lumi, ritmul de creștere a noilor cazuri de COVID-19 în Moldova este mai lent comparativ cu alte state europene. Aceasta demonstrează că autoritățile noastre au luat măsuri corecte de limitare a răspîndirii virusului. Acțiunile bune ale Guvernului țării sînt apreciate și de către Organizația Mondială a Sănătății, dar și de către experți independenți", au conchis deputații PSRM.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load