X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

PSRM acuză Primăria de tărăgănarea unor proiecte pentru copii

27 mai. 2019,, 18:31   Politică
2151 0

Fracţiunea Partidului Socialiştilor în Consiliul Municipal Chişinău consideră că primăria capitalei tergiversează realizarea proiectelor sociale în domeniul învăţământului preşcolar.

Potrivit agenţiei Infotag, luni, în cadrul unui briefing, consilierul Iurie Vitneanschi a vorbit despre „numeroasele plângeri ale părinților referitor la colectarea ilegală de bani în diferite grădinițe pentru procurarea inventarului (mobilier) și pentru amenajarea teritoriului”.

„Părinții pur și simplu sunt nevoiţi să strângă bani pentru repararea încăperilor. Doar câteva grădinițe au terenuri de joacă normale și bine amenajate. Iar majoritatea copiilor sunt nevoiţi să-și petreacă timpul pe terenuri dărăpănate, unde zilnic sunt în pericol”, a spus el.

Potrivit lui, „primăria a primit numeroase adresări din partea conducerii grădinițelor privind necesitatea de a amenaja terenurile, dar administrația nu are astfel de proiecte”.

„Pentru amenajarea unei grădinițe este nevoie de aproximativ jumătate de milion de lei. De exemplu, pentru desfăşurarea unor astfel de lucrări în cel mai mare sector al Chișinăului, Botanica, este nevoie de 15 mil. lei, iar aceasta nu este o sumă chiar atât de mare. Prin urmare, fac apel către Direcţia educație a primăriei să prezinte în regim de urgență toată documentația privind starea acestor instituții, astfel încât în bugetul municipal să fie făcute modificările corespunzătoare”, a spus Vitneanschi.

Consilierul PSRM, Victor Poleacov, a remarcat că, „din cauza primăriei, în oraș este tergiversată instalarea terenurilor de joacă”.

„De anul trecut până în prezent au fost instalate 180 de terenuri, însă procesul este tergiversat în privinţa celorlalte terenuri din vina Direcţiei locativ-comunale. Este o dezordine. Dacă situația nu se schimbă, nu vom putea rezolva niciodată numeroasele probleme ale orașului. La urma urmei, Chișinăul nu va putea să se dezvolte fără investiții în sfera socială”, a spus socialistul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?