COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

PSRM a comentat hotărîrea Curții Constituționale

PSRM a comentat hotărîrea Curții Constituționale

PSRM a luat act de hotărîrea Curții Constituționale, care explică faptul că Parlamentul nu poate fi dizolvat în decurs de 6 luni pînă la alegerile prezidențiale, iar un scrutin parlamentar anticipat nu poate fi organizat în aceeași zi cu scrutinul prezidențial.

Socialiștii spun că și-ar fi dorit să fie economisiți banii cetățenilor și să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în aceeași zi cu cele prezidențiale, la 1 noiembrie, dar se vor conforma hotărîrii Curții, care a declarat că acest lucru este imposibil.

Potrivit PSRM, acest Parlament trebuie totuși dizolvat.


"În context, susținem ideea președintelui Igor Dodon că, în această situație, primul decret semnat de șeful statului după alegerile prezidențiale din toamnă trebuie să fie despre dizolvarea actualului Parlament compromis și organizarea alegerilor legislative anticipate.

Acest Parlament s-a afundat în multiplele scandaluri de corupere a deputaților, astfel că el nu mai reprezintă votul cetățenilor dat anul trecut. Boicotarea ședințelor plenare de către Alianța haosului Sandu-Candu-Plaha-Șor este un alt motiv de discreditare. În actuala situație, doar cetățeni sînt cei care trebuie să decidă cine să le reprezinte interesele în Parlament", se arată în declarația PSRM.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load