Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Protestul veteranilor de război: Dodon a comentat acțiunile polițiștilor

17 iul. 2020,, 11:15   Politică
5713 12

Șeful statului i-a îndemnat pe veteranii de război să nu se lase antrenați în jocurile politice.

Referindu-se la acțiunea desfășurată ieri în centrul capitalei, care a evoluat în altercații și rețineri, Dodon a menționat că poliția a intervenit legal pentr a asigura ordinea publică.

"Orice cetățen are dreptul la proteste, eu singur fiind în opoziție între 2001-2017, am organizat vreo 400 de proteste. Nu țin parte cuiva și nu sînt împotriva cuiva, dar sînt pentru ordine, pentru respectarea legii. Atunci cînd cîteva sute de persoane blochează ilegal drumurile, indiferent cine sînt: deputați, funcționari, veterani, în orice stat organele de drept trebuie să asigure ordine publică. Urmăriți ce se întîmplă în diferite state aceste zile, cum organele de forță asigură ordinea publică. Comparativ cu acțiunile poliției din SUA sau alte țări europene, polițiștii noștri sînt "божьи одуванчики" ", a declarat Dodon.

Șeful statului a mai remarcat că Guvernul Chicu este de fapt primul guvern care a venit cu măsuri concrete de susținere a veteranilor, inclusiv asigurarea cu poliță medicală gratuită.

"Înțeleg foarte bine sentimentele protestatarilor de ieri, vom face tot posibilul pentru a îi susține, dar de ce să semănăm haos? Să participăm la agenda politică a cuiva? Cu regret aceste proteste sînt utilizate politic și nu au nimic cu oamenii care au ieșit în stradă", a conchis el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?