Protest cu coroană şi garoafe la CEC: Contează votul tuturor (VIDEO)

Protest cu coroană şi garoafe la CEC: Contează votul tuturor (VIDEO)

Mișcarea de Tineret „Urmașii lui Ștefan” a protestat astăzi în faţa Comisiei Electorale Centrale. 


Membrii mişcării sînt nemulţumiţi de faptul că la data de 12 februarie, Comisia Electorală Centrală a luat decizia de a schimba mai multe locaţii a mai multor secţii de votare din Transnistria


Preşedintele Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan”, Dumitru Roibu, spune că este o încercare indirectă a Comisiei Electorale Centrale de a îngrădi dreptul la vot al cetăţenilor din Transnistria.


„La data de 12 februarie, Comisia Electorală Centrală a luat decizia de a schimba locaţiile a mai multor secţii de votare din circrumscripţia 47 şi 48 din Transnistria, care, de fapt, erau deschise pentru a fi aleşi doi deputaţi de pe aceste 2 circumscripţii. În acest sens, era foarte bine că erau deschise aceste secţii anume în preajma localităţilor din stînga Nistrului pentru că participarea cetăţenilor din Transnistria la procesul politic din Republica Moldova este foarte important în sensul reîntregirii ţării. Dacă ei îşi aleg rprezentanţii din regiunea respectivă în Parlamentul Republicii Moldova, deja este un pas înainte. La decizia CEC, au fost schimbate zeci de secţii de votare, de fapt, le-a fost schimbată locaţia, formal ele au fost păstrate, dar, de fapt, au fost schimbate în aşa localităţi precum Călăraşi, Ungheni, Ştefan Vodă, Şoldăneşti, Bălţi, Chişinău. Unii cetăţeni din Camenca, Grigoriopol sau alte localităţi, trebuie să vină tocmai la Chişinău ca să aplice ştampila Votat. Înţelegem că aceasta este o încercare indirectă a Comisiei Electorale Centrale de a îngrădi dreptul la vot a cetăţenilor din Transnistria. Argumentele expuse de CEC sînt total nefondate în contextul în care, în anul 2016, oamenii au votat într-o anumită măsură în aceste secţii de votare. Nu este nici un argument logic care ne-ar pune pe gînduri că aceste secţii de votare ar trebui schimbate”, a declarat preşedintele Mişcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan”, Dumitru Roibu.


Fiind întrebat ce simbolizează coroana şi garoafele, preşedintele Mişcării de Tineret a declarat: 


„Noi am venit cu colegii şi am adus o coroană simbolică şi garoafe în memoria alegerilor corecte pentru cetăţenii din Transnistria. Jocul Comisiei Electorale Centrale denotă o lipsă de respect faţă de cetăţenii din Transnistria”.


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load