COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Protecția Consumatorului: Noul Guvern și Parlament, legitime

Protecția Consumatorului: Noul Guvern și Parlament, legitime

Piotr Guțul, președintele Asociației Republicane Obștești „Protecția Consumatorului”, susține că Parlamentul și Guvernul nou creat sînt legitime și conforme Constituției.

Piotr Guțul mai spune că oamenii care stau acum în corturi în fața mai multor instituții de stat sînt neinițiați în tot ceea ce se întîmplă și că au venit doar pentru bani.

Într-o conferință de presă la IPN, Piotr Guțul a declarat că noua guvernare s-a creat și datorită implicării Asociației, pe care o reprezintă. Potrivit lui, pe 3 martie anul curent reprezentanții Asociației au expediat conducerii Parlamentului European, inclusiv prin intermediul ambasadelor acreditate la Chișinău, o invitație oficială în Republica Moldova. Ca urmare, spune activistul, în Moldova au venit mai mulți oficiali străini, inclusiv din UE, SUA, dar și din Federația Rusă.

Piotr Guțul s-a adresat președintelui Igor Dodon de a nu „ridica poporul împotriva poporului”. În opinia sa, „ar fi mai bine dacă șeful statului s-ar adresa președintelui Romîniei, Ucrainei și Rusiei pentru a introduce forțe pacificatoare în Moldova, pentru deblocarea instituțiilor de stat precum Guvernul, Ministerul Afacerilor Interne, Procuratura”. Asta ar fi necesar, potrivit activistului, pentru că odată cu implicarea forțelor internaționale, va fi prevenit un război civil.

Referindu-se la activitatea Asociației „Protecția Consumatorului”, Piotr Guțul a declarat că anul trecut, reprezentanții acesteia au efectuat verificări în peste 150 de magazine. Ca urmare s-a constat că este comercializată băutură spirtoasă contrafăcută, care este adusă de la o fabrică din Tiraspol. Activistul susține că a solicitat premierului să dispună o expertiză, dar de un an nu au obținut un răspuns.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load