X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3995

Promo-LEX: Detalii despre incidentele produse astăzi la secțiile de votare

3 noi. 2019,, 20:28   Politică
2216 0

Asociația Promo-LEX, care are misiunea de observare a alegerilor locale generale a depistat 48 de incidente în cadrul procesului electoral, în intervalul orelor 13.30 – 18.30.

Patru încălcări țin de prezența materialelor de publicitate, afișaje electorale, 10 cazuri de prezență nejustificată a persoanelor neautorizate în secția de votare, 7 cazuri de transportare organizată a alegătorilor, două cazuri de agitație electorală sau PR negru în perimetrul de 100 m, patru cazuri de zvonuri, tentative sau chiar situații de recompense materiale sau bănești oferite alegătorilor și altele.

Prezența materialelor de publicitate, afișaje, panouri electorale din raza secției de votare (100 metri de la localul secției) – 4 cazuri.

Prezența nejustificată a persoanelor neautorizate în incinta secției de votare sau în raza de 100 m – 10 cazuri.

Agitație electorală sau PR negru în perimetrul de 100 m şi/sau în incinta secției de votare pentru a determina alegerea alegătorilor – 2 cazuri.


Transportarea organizată a alegătorilor (autocare, microbuze sau alte unități de transport care în mod normal nu ar avea ce căuta în preajmă) -7 cazuri.

Zvonuri, tentative sau chiar situații de recompense materiale sau bănești oferite alegătorilor în perimetrul de 100 m al secției de votare pentru a determina alegerea alegătorilor – 4 cazuri.

Încetarea/suspendarea nejustificată a votării în secția de votare – 1 caz.

Deficiențe în funcționarea SIAS Alegeri (suspendarea funcționării; situații cînd SIAS Alegeri indică faptul că alegătorul a votat, iar acesta susține că nu a votat) – 7 cazuri.

Deficiențe în listele electorale (discrepanțe dintre adrese; alegători decedați; semnături în locul altor persoane) – 5 cazuri.

Fotografierea buletinelor de vot, alte încălcări ale secretului votului (prezentarea buletinului cu votul exprimat, amplasarea defectuoasă a cabinelor de vot ce permit vizualizarea opțiunii alegătorului etc.) – 1 caz.

Promo-LEX menționează că pînă la ora 18.30 a recepționat minimum 15 apeluri telefonice și cel puțin 18 mesaje pe rețele de socializare cu privire la anumite incidente ce s-ar fi produs pe parcursul zilei alegerilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?